Njut av ett hemmaspa

Ibland så behöver man inte lägga ner så mycket pengar för att kunna njuta och må bra. Även om det är bekvämt att boka in ett spa, så kan man få det minst lika bra hemma. Det genom satt satsa på bra produkter från Beautyline, läs mer här, samt andra saker och sedan är det klart fördel om du har ett badkar. Men det funkar med dusch med. Se även till så att du har minst ett par timmar ledigt, gärna en hel dag.  Stäng av mobilen och datorn och ta fram rena, mjuka handdukar och tänd lite ljus. Sätt på lite lugn fin musik.

Gör egna behandlingar

Ett fotbad är inte fel att starta med ett fotbad. I det varma fotbadet kan du lägga lite salt, honung och olivolja för att göra fötterna riktigt mjuka. En skrubbning i duschen kan även det vara skönt, använd då olivolja och socker eller salt (salt är lite grövre), och om du vill ha lite godare lukt är det bara att avsluta med en skön duschkräm.

Du kan göra egen hårinpackning med.  Ta 3 dl majonnäs och en avokado, blanda ihop och fördela i nytvättat hår. Om du har extra fett hår, blanda i lite citronjuice, och är ditt hår väldigt torrt, plocka fram olivoljan här också och släng i ett par matskedar. Låt sedan inpackningen verka i 20 minuter innan du sköljer håret.

En egen ansiktsmask är även det lätt att fixa: 

– Banan och havregryn passar att blanda om du har problemhy som gärna blir fet.
– Äggvita och yoghurt kan blandas för att ge dig ett lent ansikte.
– Mosa en avokado så har du en färdig mask direkt. Superlätt!
– Jordgubbar är också bra för problemhy. Även dessa kan blandas med naturell yoghurt.

 

 

18 Oct 2019