Satsa på att köpa en växelriktare

Något som kan vara bra att ha hemma eller i husbilen det är en så kallad växelriktare. Denna manick har även andra namn så som inverter, omvandlare, converter och ibland även omformare. Läs mer och lär dig skillnaden mellan inverters och batterier. Dock innebär de alla samma sak. Det man kan använda den till, det är att få rätt sorts ström till sina olika apparater kan man säga. En växelriktare gör det möjligt att från ett batteri, som ett bilbatteri att ta dess ström och sedan göra om denna till att vara likadan ström som kommer ut från väggen annars. En växelriktare omvandlar alltså ett batteris likström till växelström. Det är bra att ha en sådan då det inte finns tillgång till ström på annat sätt. Ofta är det vanligt att ha med ut då man ska campa och det i det fria, inte på campingplats. Där finns det ju ström.

Smart att köpa en bra inverter

Det är inte fel att ha en inverter eller växelriktare hemma också i fall det blir strömavbrott. För om så är fallet så kan du bara ta in bilbatteriet och koppla samman det med din inverter. Då får du en del ström till de allra viktigaste sakerna du kan ha behov av då det är strömlöst. En inverter går även att ha om man ska satsa på att sätta upp solceller. 

Det finns olika storlekar på växelriktare och vad du bör satsa på ska avgöras vad du vill kunna driva med den. Om du vill att den ska ge ström till flera olika samtidigt så kan du addera effekterna för att få fram den kontinuerliga effekten. 

3 Oct 2022