Kryssning i Sydamerika

Sydamerika är fantastiskt och väl värt att besöka. Inca Tours är ett svenskt företag som bland annat erbjuder kryssningar i Patagonien. Detta land är den sydligaste delen av Sydamerika och dess läge gör det ypperligt att åka med en kryssning. Som startpunkt åker man från världens sydligaste stad, Ushuaia. Sedan går turen genom Beaglekanalen mot de mörka klippor som ligger vid Kap Horn. Denna plats är mycket mytomspunnen för sjöfolk och seglare runt hela världen. Kryssningen går vidare genom Mallegans sund och du kommer att få se mängder av olika djur på resan. Bland annat späckhuggare, sjölejon, pingviner och sjöfåglar som endast finns här i dessa vatten. Patagonien har även ett rikt växtliv. Tack vare en särskild blomma som växer i detta land så lockas eldkronekolibrin hit. Läs mer om detta på Sveriges radio.se. Kryssningen avslutas då båten lägger till i Punta Arenas i Chile.

Kryssningens olika hållplatser

Kryssningen som du kan boka på inca.se är på 5 dagar. I priset får du olika utflykter, engelsktalande guider, måltider och mycket mer. Hållpunkter eller hållplatser under kryssningen är som följer;

  • Ushuaia
  • Kap Horn och Wulaia Bay
  • Pia Glacier och Garibaldi Glacier
  • Piloto/Nena Glacier och De Agostini/Águila Glacier
  • Magdalena Island - Punta Arenas

Om du vill ha en detaljerad resplan så kan du besöka Inca Tours hemsida. På hemsidan kan du även läsa mer om vad som ingår i priset och vad du bör tänka på inför din kryssning. Här går det även att beställa tilläggsresor till din kryssning.

13 Mar 2016