Ha bra koll på ekonomin

Ekonomi, det är något som många kanske har svårt med. Det oavsett om man driver företag eller försöker hålla koll på hushållsekonomin. Det som företagare har som fördel, det är att de kan anlita en revisor för att få hjälp med redovisning och annat. När det gäller den egna ekonomin så får man försöka lösa det på bra sätt själv. Det går ofta att få hjälp av en skuld och budgetrådgivare i sin kommun om man har trasslat till det alldeles för mycket. Har du inte det, så räcker det att du ser till att skapa en bra budget och följer den.

Bra att skapa en budget

Det är inte fel att ha en budget, för varje månad. Det så att du enkelt får en bra översikt av din ekonomi. Det är bara att stolpa upp vad du har för inkomst, sedan utgifter. Där är det ju ofta samma varje månad. Det är hyra, el, telefoni, försäkringar och annat. Ha gärna en post där du sparar, samt en extra post för oväntade utgifter eller för bra att ha pengar varje månad.

Om det är svårt att få det att gå ihop varje månad, se över vad du kan göra åt det. Kan du öka inkomsterna, eller finns det saker du kanske kan dra ner på? Att sälja av saker kan även det vara bra för att boosta upp ekonomin en månad. De flesta har mycket saker som inte används, som kan säljas.

9 Jul 2021