Fordonsbranschen lockar många studenter

Efter studierna så står man normalt sätt inför många olika val, och då ställer sig många studenter sig frågan, vilken riktning och bransch ska jag fokusera på? Ett av de mest intressanta områdena för studenter är att ge sig in i fordonsbranschen som är en bransch i ständig förändring. Tack vare led lampans genombrott så har det hänt väldigt mycket på kort tid, och aldrig tidigare har det varit lika stor fokus från biltillverkarnas sida vad gäller fordonsbelysning.

Utvecklingen från Halogen till LED extraljus

Bilar och även andra typer av fordon har främst utrustats med halogen lampor fram tills 2000-talet när xenon fick sitt första stora genombrott. Xenon erbjöd bättre prestanda och mer ljus med betydligt lägre effekter (watt). Efter ca 8 år var det dags för led lampan att revolutionera en hel bilindustri genom led extraljus och effektiva konverteringskit. Led extraljus hade svårt till en början att konkurrera med de övriga ljuskällorna men utvecklades i en snabb takt tills dess att den nya tekniken slutligen stod som segrare bland både biltillverkare och konsumenter. Det finns många olika led extraljus modeller att välja bland med varierande byggkvalitet, ljusbild och lumen-tal. Men det är viktigt att påpeka att det inte bara är extraljus med led dioder som är populära utan även ramper med led dioder är en snabb växande marknad.

Led ljusramp är ett snyggare alternativ för kräsna bilägare

Nackdelarna med extraljus är främst att de tar upp mycket plats på bilen. Många bilägare tycker inte om att utrusta sina fordon med lampor då de förstör utseendet. Ett alternativ kan därför vara att montera på en led ljusramp som fungerar som ett mer diskret extraljus. En led ljusramp erbjuder samma prestanda med en något annorlunda ljusbild på bilvägen beroende på led ljusrampens utformning och effekt. Som ni märker så är marknadens för fordonslampor väldigt spännande med många nya lösningar att tillgå. I takt med led lampan utvecklades så gav det upphov till nya belysningslösningar som inte tidigare existerat, och där är led rampen ett väldigt bra exempel på detta.

25 Aug 2017